»Здраво! Дали сакате да се придружите во нашиот тим?«

Аплицирај сега

Агенти на повик центар на Германски овде

Element 1

Здраво, ние сме Cloudworkers!

Потребни ни се мотивирани и стабилни модератори за chat.

Cloudworkers Ltd е основана во 2015 година и денес е една од најголемите, најуспешните и најпросперитетните компании за модерирање на chat по цел свет. Ние им обезбедуваме на нашите chat модератори ширум светот можност да имаат редовни и сигурни приходи и да напредуваат заедно со нас. Потребно ви е само компјутер и стабилна интернет-врска.

Предности на работата

Уживајте во слободата и флексибилноста

Без разлика дали сакате да работите од дома или од било кое друго место на земјината топка -вие избирате кога и каде сакате да работите!

Потребно е само компјутер, стабилна интернет-врска и солидни јазични вештини.

Ние ви гарантираме редовен приход, долгорочно вработување и можности за професионален раст и напредок.

Опис на работно место

Што правиме и како можете да соработувате со нас

Нашите модератори за chat се занимаваат со разговори засновани на онлајн текстови, на една или повеќе платформи на социјална заедница преку интернет. Нивната цел е да ги диверзифицираат овие заедници, да стимулираат разговори и да негуваат долготрајни врски. Креирање на привлечно и имагинативно искуство за клиентите е клучот за успехот на нашата компанија. Нашите модератори за chat ги забавуваат клиентите, создаваат и развиваат трајни односи со клиентите, така што клиентот се чувствува пријатно.

Модераторите за chat што работат со Cloudworkers имаат флексибилни, возбудливи и некомплицирани можности да ги искористат своите јазични вештини и да заработат сигурен месечен приход, како независен хонорарен модератор може да работи со скратено работно време или со полно работно време!

Нашите модератори за chat едноставно се пријавуваат преку интернет на нашиот интерфејс за четови насекаде во светот и веднаш комуницираат со нашите клиенти. Модераторите за chat треба да бидат подготвени да учествуваат во висококвалитетни дијалози за возрасни на различни платформи за chat.

Mодераторите за chat во Cloudworkers си одлучуваат за сопственото работно време врз основа на нивните распореди, што им овозможува да го оптимизираат балансот помеѓу работата и животот.

Во Cloudworkers, за разлика од другите компании, ние ви даваме слобода да работите „во движење“ а во исто време да имате и пристоен приход. Со приклучување кон нашиот тим, ќе добиете дополнителни предности, сигурност и стабилност, бидејќи ќе бидете дел од многу искусна, одамна етаблирана, почитувана и успешна компанија за модерирање на чатови ширум светот. Нашите модератори можат да очекуваат професионален придонес и напредок благодарение на редовната и квалитетна обука на нашиот тим на лидери. Сите наши модератори за chat имаат сигурен и компетентен контакт преку специјализиран лидер на тимот за секој релевантен јазик, со кој може да комуницираат преку телефон, емаил и скајп. Овој пристап ни овозможува да обезбедиме високо квалитетни услуги за нашите клиенти, нивните клиенти и накратко, за сите наши модератори.

Иако е корисно за вашата апликација да имате одредено искуство како модератор на chat, ама не е задолжително па дури и ако воопшто немате искуство, ние ве охрабруваме да аплицирате и со нетрпение очекуваме да соработуваме со вас за да го изградите вашето искуство и да ги подобрите поставените професионални вештини во оваа област. Нашите искусни модератори и оние со помалку искуство се сеопфатно обучени од лидери на тимот и тим на тренери. Доколку имате добра имагинација, желба за работа со амбиции за напредување, тогаш ги имате сите клучни вештини потребни за да станете успешен модератор на разговор. Ако мислите дека ги имате овие вештини, тогаш со нетрпение очекуваме да го добиеме вашето барање и да станете дел од нашиот тим!

Некои колеги од нашиот тим, за тоа како е да се работи за Cloudworkers. Само кликнете преку списокот на playlist или посетете го нашиот канал на YouTube !

Што очекуваме од вас:

 • Ваш сопствен компјутер или лаптоп со стабилна Интернет врска.
 • Можност да работите како хонорарец
 • Отвореност кон дијалози за возрасни
 • Одличен правопис и граматика
 • Способност и подготвеност за работа само 12 часа неделно
 • Да имате најмалку 18 години
 • Отвореност, либерален и опуштен пристап како и добра смисла за хумор
 • Способност да се возбудите за вообичаени ситуации

Што можете да очекувате од нас:

 • Брза и сигурна месечна исплата
 • Флексибилно и независно планирање на работното време
 • Долгогодишна, заемно корисна, работна врска.
 • Реномирана работна средина
 • Сеопфатна обука пред да започнете со работа.
 • Можност за редовни консултации и совети.
 • Редовна обука и повратни информации за изведба за да ви помогнеме да се развивате професионално.
 • Натпросечна плата во зависност од вашиот ангажман.

Пријавете се како модератор на chat сега!

Агенти на повик центар на Германски овде

Please fill out the form below.

Полињата обележани со * се задолжителни.

An error occured

Ви благодариме многу за вашата апликација во Cloudworkers

Само што ви го испративме е-маилот со сите важни информации на вашиот е-маил. Проверете го вашето поштенско сандаче и потврдете го вашето барање со кликнување на врската за потврда дадена во е-маилот.

Готово, ние ќе се погрижиме за вашето барање.

Препорачајте ја оваа работа

Дали сте убедени за предностите од нашата понуда за работа? Тогаш, ве молиме препорачајте не на другите!

Прашања & одговори

Овде ќе најдете најчесто поставувани прашања. Кликнете на едно од прашањата за да го видите одговорот.

Апсолутно! Може да работите од каде било во светот се додека имате компјутер или лаптоп и стабилна интернет-врска.
Секој модератор пополнува список каде што избира кои смени може да ги работи, а кои не. Неделниот распоред на смени е креиран врз основа на тоа.
Потребен ви е лаптоп или компјутер. Друг услов е сигурна интернет-врска бидејќи работата не може да се заврши без интернет.
Не, апсолутно не! Никогаш нема да им наплаќаме провизии на модераторите во нашиот тим!
Полот не е важен за изборот на кандидати за достапните позиции.
Плаќањето се врши во текот на првите 10 работни дена во месецот за извршената работа во претходниот месец. Плаќањето може да се изврши преку банкарски трансфер или преку трансфер на Paypal.
Да, бидејќи секој хонорарец треба да испрати фактура со цел да се изврши исплатата. Меѓутоа, ако ви треба помош, лидерите на нашите тимови ќе го сторат тоа за вас со големо задоволство.
Обуката е задолжителна пред да започнете да работите и да заработувате. Сепак, тоа ќе бара само околу еден час од вашето време и ќе го спроведе еден од лидерите на нашиот тим преку скајп или телефон.
Како хонорарец, можете да си земете годишен одмор кога вие ќе сакате. Но, ве молиме, известете не неколку дена однапред за да можеме да го вклучиме вашиот одмор во нашите работни планови.
Да, можно е ако имате компетентни јазични вештини за тој проект.
Да, бидејќи треба да го потврдиме вашиот идентитет и дека имате повеќе од 18 години.
Да, вашите податоци се безбедни кај нас и нема да бидат споделени на трети лица. Податоците се зачувани само за нашата датабаза на нашите вработени.
За нашите проекти за chat е можно само да работите како хонорарец.
Немора никому да го откривате вашиот вистински идентитет. Вие останувате целосно анонимни за клиентите.
Договорот може да биде откажан од двете страни на последниот ден од месецот со претходно известување најдоцна до 15-тиот ден во месецот.
Договорите се потпишани со печат и се испраќаат како скенирана копија по е-маил. Доколку е потребно, ние ќе ви го испратиме оригиналниот договор по пошта.
Не, целата кореспонденција ќе се изврши преку Е-маил или Skype.
Не, ние би ве контактирале само телефонски во итни случаи.
Ние испраќаме автоматски е-маил до секој апликант неколку минути по добивањето на нивната апликација. Ако не сте го добиле, проверете ја папката со спам и проверете дали ја внесовте точната е-маил адреса.

Приказни на успех

Ова го велат нашите хонорарци.

Katharine

"Како мајка на 2 деца, не можев да најдам работа што ќе ми даде можност да поминам доволно време со моите деца. Беше многу фрустрирачко за мене, но имав среќа и започнав да работам како модератор на chat. Сега заработувам од дома и можам да го поминувам времето со моите деца. Јас обично работам кога моите деца се на училиште. Не можам да замислам да работам нешто друго, бидејќи сега уживам во слободата што никој друг работодавец не можеше да ми ја даде."

Катарин
Edward

"Бев развивач на веб-страница, но постојано влечев пари од клиенти и тие секогаш наоѓаа причина да плаќаат помалку. Но, тогаш започнав да работам во Cloudworkers и работите се променија. Во Cloudworkers, секогаш е точно, сè што треба да направам е да се фокусирам на работата. Оваа работа ми дозволи да работам за време на карантин, но не само тоа, бидејќи имам агорафобија и не сакам да излегувам, ова ми дава шанса да работам од дома и да не одам на преполни места. Лесна работа е. Тоа е забавна работа, можеме да се забавуваме на работа, добиваме плата за разговор, ние сме виртуелни актери кои играат улога на различни карактери што ги создаваме. Ние сме автори и пишуваме приказна кога разговараме со клиенти. Лидерите се секогаш тука за да ни помогнат, и јас го ценам тоа што тие не не малтретираат кога правиме грешки, наместо ни кажуваат како да се подобриме. Го ценам лидерството што го имаме и сакам да ви се заблагодарам за прекрасната работа и прекрасната можност. Искрено можам да кажам дека ја сакам мојата работа."

Едвард
Hannah

"Отсекогаш имав сон да уживам во топлината некаде на друго место. За нас Скандинавците е како рајот. Но, топол живот без работа? Во тоа време, имав еден пријател кој работеше за Cloudworkers како модератор за chat, а останатото е сега историја. Имам флексибилно работно време и поголемиот дел од времето седам на плажа со лаптоп и разговарам. Го живеам својот сон и ми се оствари надежта да уживам во безгрижен живот во топла земја."

Хана

Адреса & контакт

Напишете ни порака.

Cloudworkers AG
Brügglistrasse 11c
8852 Altendorf

Швајцарија

Е-маил: contact (at) cloudworkers.company
Телефон: +41 55 508 73 44