Правила за заштита на лични податоци

Оваа политика за приватност е составена за подобро да им служи на оние кои се занимаваат со тоа како се користат нивните „Лично идентификувани информации“ (PII) на Интернет. PII, како што е опишано во законот за приватност на САД и безбедноста на информациите, е информација што може да се користи самостојно или со други информации за идентификување, контакт или лоцирање на една личност или за идентификување на поединец во контекст. Внимателно прочитајте ја нашата политика за приватност за да добиете јасно разбирање за тоа како ги собираме, користиме, заштитуваме или на друг начин управуваме со Вашите лични податоци во согласност со нашата веб-страница.

Кои лични информации ги собираме од луѓето што го посетуваат нашиот блог, веб-страница или апликација?

Кога се регистрирате на нашата веб-страница, може да биде побарано да го внесете вашето име, емаил адреса, поштенска адреса, телефонски број или други детали.

Каде собираме информации?

Ние собираме информации од вас кога ќе се регистрирате на нашата страница, пополнувате формулар, пополнувате образец за поддршка или внесувате информации на нашата страница.

Како ги користиме вашите информации?

Информациите што ги собираме од вас ги користиме кога се регистрирате, направите набавка, се регистрирате за нашиот билтен, кога одговарате на истражување или маркетинг истражување, кога ја разгледувате веб страницата или кога ги користите некои други карактеристики на страницата на следниве начини: преку кореспонденција (live chat, емаил или телефон).

Како ги заштитуваме вашите податоци?

Ние не користиме скенирање на доверливост или скенирање според стандардите на PCI. Ние обезбедуваме само статии и информации. Ние никогаш не бараме броеви на кредитни картички. Ние не користиме скенирање на Malware.

Вашите лични информации се зачувани со заштитените мрежи и се достапни само на ограничен број лица кои имаат посебни права за пристап до такви системи и мораат да ги чуваат информациите доверливи . Покрај тоа, сите чувствителни / кредитни информации што ги доставувате се шифрираат преку технологијата за безбеден приклучок Secure Socket Layer (SSL)

Ние спроведуваме различни безбедносни мерки кога корисникот ги внесува, ги доставува или пристапува до своите информации за одржување на безбедноста на вашите лични информации.

Сите трансакции се обработуваат преку давател на портал и не се зачувани или обработувани на нашите сервери.

Дали користиме Cookies?

Да. Cookies се мали датотеки што една веб-страница или нејзиниот давател на услуги ги пренесува на хард дискот на вашиот компјутер преку вашиот веб прелистувач (ако вие го дозволите) што им овозможува на системите на страницата или на давателот на услуги да го препознаат вашиот прелистувач и да фаќаат и запомнат одредени информации. На пример, ние користиме cookie за да ни помогне да ги запомниме и обработуваме предметите во вашата кошничка. Тие исто така се користат за да ни помогнат да ги разбереме вашите преференции засновани врз претходна или тековна активност на страницата, што ни овозможува да ви обезбедиме подобри услуги. Ние исто така користиме cookie за да ни помогне да собереме збирни податоци за сообраќајот на страницата и интеракцијата на страницата за да можеме да понудиме подобри искуства и услуги на страницата во иднина.

Можете да изберете да вашиот компјутер ве предупредува секој пат кога cookie се испраќа или можете да изберете да ги исклучите сите cookie. Ова го правите преку поставките на прелистувачот. Бидејќи прелистувачот е малку поинаков, погледнете во Менито за помош на вашиот прелистувач за да дознаете правилен начин за менување на вашите cookie.

Ако ги исклучите cookie, некои функцији ќе бидат оневозможени. Ова нема да влијае на корисничкото искуство, што ќе ја направи вашата веб-страница поефикасна и може да не функционира правилно.

Откривање на трети страни

Ние не ги продаваме, тргуваме или на друг начин не ги пренесуваме на надворешни страни вашите лични идентификувани информации.

Врски со трети страни

Ние не вклучуваме и не нудиме производи или услуги од трети страни на нашата веб-страница

Google

Барањата за рекламирање на Google може да бидат сумирани во политиките за рекламирање на Google.Тие се направени за да обезбедат позитивно искуство за корисниците. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Не го овозможивме Google AdSense на нашата страница, но може да го сториме тоа во иднина.

Како нашата страница се справува со инструкциите „Не следи“ (DNT)?

Ние ги почитуваме сигналите на DNT и не ги следимe, не ги чуваме cookies и не користиме рекламирање кога е поставен прелистувачот (DNT).

Дали нашата страница дозволува следење на однесувањето од трети лица?

Исто така е важно да се напомене дека не дозволуваме следење на однесувањето од трети лица.

CAN SPAM закон

Законот CAN-SPAM е закон со кој се утврдуваат правилата за комерцијалните емаили, се утврдуваат барања за комерцијални пораки, им се дава на примателите право да престане да им се испраќаат емаилите и утврдува строги казни за прекршувања.
Ја чуваме вашата емаил адреса со цел: Испраќање на информации, одговарање на прашања или други барања или прашања.

За да бидеме во согласност со CANSPAM, се согласуваме на следново:

  • Ние не користиме лажни или погрешни содржини или емаил адреси.
  • Ние ја идентификуваме пораката како реклама на некој разумен начин.
  • Ние обезбедуваме физичка адреса на седиштето на нашата компанија или веб-страница.
  • Ја следиме усогласеноста на услугите за маркетинг на емаилите од трети лица, доколку се користат.
  • Ако имате какви било прашања во врска со овој принцип за лични податоци , можете да нe контактирате користејќи ги информациите подолу.
  • Искрено одјавување / брзо одјавување на барањата.


Ако во кое било време сакате да се отпишете од примање на емаилите, можете да ги следите упатствата доле на секој емаил и ние веднаш ќе ве отстраниме од СЕКОЈА кореспонденција.

Контакт

Ако имате какви било прашања во врска со заштита на лични податоци, можете да не контактирате користејќи ги информациите подолу.

Cloudworkers AG
Brügglistrasse 11c
8852 Altendorf

Швајцарија


Е-маил: contact (at) cloudworkers.company
Веб страница: https://www.cloudworkers.company
Телефон: +41 55 508 73 44

Овластен претставник : Oskar Broghammer - Управен одбор и овластен потписник
Матичен број на компанијата: CHE-323.571.120

Прашања во врска со заштитата на податоците: datenschutz (at) cloudworkers.company